SEO

Prezenta Online Seo

Ce este SEO? Ce inseamna SEO? Si, avem nevoie de SEO?

SEO este o prescurtare din limba engleza, vine de la search engine optimisation, ce inseamna optimizarea motoarelor de cautare.

Ce inseamna asta mai exact. Atunci cand cineva cauta ceva pe Google (motor de cautare) acesta furnizeaza niste rezultate. Rezultatele acelea se bazeaza pe ceea ce stie Google despre paginile web pe care le are indexate. Stie cu ce se ocupa fiecare site, stie cui apartine siteul, cu ce se ocupa, de ce se afla in mediul online, ce urmareste proprietarul siteului de la acesta. In cazul firmelor, cu ce se ocupa aceasta, ce servicii are de oferit, sau ce produse are de vanzare s.a.m.d. 

Faptul ca motorul de cautare stie tot ce se poate despre paginile web pe care le are indosariate il ajuta sa furnizeze rezultatele optime cautarii pe care o face cineva.

V-ati intrebat vreodata de ce unele pagini web apar mai sus in lista decat altele ?

Raspunsul este simplu, SEO. Paginile web, cu cat sunt mai optimizate, cu atat au mai multe sanse de a fi in primele pozitii atunci cand cineva cauta ceva ce este relevant pentru siteul respectiv. 

Sa luam un exemplu, doua serviceuri auto, Service Totoal si Garajul lui Nea Gicu (sunt luat ca exemplu pentru explicatii, nu stiu daca exista firmele aceastea, si in cazul in care exista nu avem nici o legatura cu ele)

Service Total are un site modern, frumos, pompos, cu formulare ce-ti sa in ochi cand intri pe el, cu numere de telefon peste tot, cu poze cu masini reparate de ei, „duci un Logan la reparat, pleci cu un BMW” este mottoul lor.

Siteul este unul simplu structurat, cu o pagina principala, unde au toate chestiile enumerate mai sus, si o pagina de contact, unde au afisat 13 numere de telefon, o adresa si un program de lucru.

Garajul lui Nea Gicu, Nea Gicu are 60 de ani, nu se stie cu tehnologia, dar e pasionat de ceea ce face. In comparatie cu celalalt site, al lui este invechit, nu trebuie sa te feresti de nici un formular ce ti-ar sarii in fata cand intri pe pagina lui, nu iti promite BMW in schimbul Loganului, nu e pompos, e simplu, clasic, si in ochii multora, invechit.

Pagina sa este structurata simplu, cu o pagina principala ce te intampina cand accesezi siteul, cu o pagina de contact unde are un numar de telefon, o adresa , si un program de lucru, si mai are o pagina de blog, unde Nea Gicu, pentru ca este pasionat, isi scrie experientele si provocarile cu care s-a intalnit el. Nea Gicu, nu este un mare scriitor, scrie simplu, pe limba lui, cum schimba el uleiul, cum mai schimba un filtru, o planetara, o bucsa , etc. El incearca sa si invete, pentru cine vrea sa faca operatiuni simple de mentenanta la ei acasa ,in garaj.

Cu toate cele spuse, cine credeti ca are un site mai optimizat?

Cand cautati pe Google service auto, sau schimb de ulei, sau orice alta operatiune pe care ati dori sa o faceti masinii, a cui pagina web credeti ca va fi intr-o pozitie mai buna pe pagina ? Siteul pompos sau cel invechit? 

Siteul lui Nea Gicu va fi cu mult peste siteul celor de la Total, pentru ca, chiar daca este o pagina web invechita, pagina lui Nea Gicu ofera foarte multe informatii, motorul de cautare stie ce ofera Nea Gicu pana la ultima operatiune pe care acesta o poate oferii, si tot odata, vede ca atunci cand cineva intra pe pagina sa, nu sta 1 minut si pleaca , isi petrece ceva timp acolo, citeste un articol, il suna pe Nea Gicu, sta de vorba cu el, poate invata cum sa-si schimbe uleiul urmarind indicatiile pe care pasionatul nostru le-a scris pe pagina sa.

Motorul de cautare, luand in calcul toti acesti factori, vazand ca Nea Gicu ofera calitate pe pagina sa, il va propulsa in varful listei atunci cand cineva va cauta ceva relevant paginii lui Nea Gicu.

Acesta a fost doar un exemplu, dar sper ca ati inteles despre ce este vorba. Cu cat un site ofera mai multe informatii despre ce se ocupa persoana sau firma pe care o reprezinta, cu atat motorul de cautare va pozitiona siteul pe un loc in topul listei sale , cu conditia ca cautarea pe care o face o persoana sa fie relevanta siteului. 

Va puteti gandi la motorul de cautare ca la o doamna in varsta care stie tot ce se intampla in sat, si cand cineva o intreaba daca stie pe cineva ce repara frigidere il trimite la persoana care cu asa ceva se ocupa, nu il va trimite niciodata la vacar.

Pentru ca traim intr-o era digitala, prezenta online pe care o are afacerea dumneavoastra este mai importanta ca niciodata. Oricand ai nevoie de ceva, ca este vorba despre un serviciu sau un produs, sunt 90% sanse sa il cauti prima data pe Google, chiar daca intentionezi sa il cumperi dintr-un loc fizic. Internetul ofera posibilitati nelimitate de dezvoltare a afacerii. 

Pentru informatii si solicitari, nu ezitati sa ne contactati

 Articole pe aceasi tema : Marketing Online Prezenta Online

seo

Mai multe articole