Promovare Online, Cateva metode si beneficii

promovare online

Promovare Online. Metode si beneficii

Promovare online si marketing, cunoscute si ca marketing digital sau marketing online. Implica folosirea internetului pentru a promova afacerea.

Scopul final al promovarii online este raspandirea informatiei brandului si companiei in mediul online persoanelor din acest mediu. Promovarea online ajunta companiile si brandurile sa construiasca o prezenta online puternica.

Cele mai atractive avantaje ale promovarii online sunt:

  • Sunt substantial mai putin costisitoare
  • Se executa mai repede
  • Le poti masura

Acest articol va poate ajuta sa decideti ce tip de promovare online poate fi benefica firmei dumneavoastra. Promovarea online sau marketingul digital inglobeza o varietate de strategii, fiecare dintre ele cu punctele lor forte:

  • Optimizarea motoarelor de cautare ( SEO )
  • Reclame plata per click ( pay-per-click )
  • Managementul reputatiei online ( ORM )
  • Marketing social media ( SMM )
  • Marketing de continut

Firmele din zilele noastre folosesc cel putin o strategie pentru a promova brandul lor online.

De ce ar trebui sa iti promovezi afacerea online ? 

Daca nu aveti experienta legata de beneficiile marketingului online, sunt sanse mari sa va puneti marea intrebare, de ce ar trebui sa-mi promovez afacerea online cand sunt o multitudine de alte variante disponibile ? Sunt cateva beneficii pe care marketingul online le ofera ca raspuns intrebarii dumneavoastra, totusi, avantajul folosirii internetului pentru a expune firma dumneavoastra sunt costurile si factorii de raspandire. Marketingul platit are locul lui in promovarea afacerii dumneavoastra, si poate fi una dintre cele mai eficiente moduri pentru a atinge o audienta mai larga. Totusi, poate fi costisitoare. 

Promovare pe Google,

Google, fiind cel mai folosit motor de cautare, este un loc important pentru ca afacerea ta sa aibe prezenta acolo. Sunt mai multe metode prin care firma ta poate aparea pe Google. Sunt metode gratuite, precum adaugarea firmei in lista de fime a Google si afisarea sa in Harti.

Google proate fi folosit pentru crearea de reclame pentru compania ta, pentru ca siteul ei sa genereze cat mai mult trafic. Pot fi create campanii de cautare care genereaza clickuri catre pagina de internet a firmei ( pay-per-click ) , pot fi create camanii de shopping, afisarea produsului/produselor pe care le aveti spre vanzare, campanii ce genereaza leaduri spre vanzare, apeluri telefonice, mailuri, completarea unor formulare pentru cereri specifice, si multe altele

Pentru ca am vorbit despre motor de cautare trebuie sa vorbim si despre servicii SEO , sa stim in mare ce inseamna seo si cum ne poate ajuta sa crestem traficul catre pagina web a firmei.

Pe foarte scurt, SEO, inseamna optimizarea motoarelor de cautare, ceea ce inseamna ca pagina web trebuie optimizata pentru a ajuta motorul de cautare sa raspuna interogarilor (cautarilor) de pe platforma sa cu rezultate relevante. 

Servicii de marketing

Agentii de marketing online, ce ofera servicii de marketing pentru promovarea online, au in portofoliu servicii precum

agentie de marketing va lua in considerare toate informatiile despre firma, tot ce ofera aceasta, servicii, produse, si va crea un plan de marketing adecvat acestor informatii, pentru ca informatiile acestea sa ajunga in cel mai eficient mod in mediul online, pentru ca afacerea dumneavoastra sa aibe beneficiile maxime din urma marketingului online.

 

Mai multe articole