Prezenta Online

prezenta online seo

Prezenta Online, cat este de importanta si cum o construim.

prezenta online constuieste

     De cand ne trezim dimineata, si stam in statie la autobuz pana in momentul in care ne relaxam la amiaza in fata televizorului suntem inconjurati de branduri care incearca sa ne capteze atentia. Lucrul acesta a devenit tot mai prezent si in mediul online.

    Cu lucrul acesta in minte, este cu atat mai important chiar si pentru afacerile mici sa ia atitudine si sa se indrepte spre crearea unei prezente online.

    Este un lucru bine stiut ca prezenta online atrage de la sine cresterea popularitatii brandului. In zilele noastre, modul in care iti prezinti brandul/afacerea online este similar ca si acel moment cand intalnesti clientul pentru prima data, si pagina principala a siteului reprezinta prima impresie.

    Pagina dumneavoastra web si profilurile de social media ofera oportunitati valoroase sa impresioneze si sa capteze atentia potentialilor clienti. Sunt des un test de credibilitate pentru multi cumparatori pasionati de tehnologie, care mai de graba s-ar conecta cu afacerea dumneavoastra online inainte de a face prima achizitie.

    In zilele acestea, primul lucru pe care-l faci cand cauti o informatie despre un produs este sa il cauti pe Google, ceea ce inseamna ca prezenta online este cruciala daca doriti sa dezvoltati afacerea cu succes.

    Deci, cum puteti sa va dezvoltati sa fiti un jucator major in aceasta era digitala? Mai jos aveti cateva feluri in care va puteti maximiza prezenta online

        1. Branding

Nu conteaza cat de mare sau mica este firma dumneavoastra, brandingul conteaza. Dupa spusele fondatorului The NY Brand LB, Mary Van de Wiel, fara un brand va lipseste in primul rand identitatea, prezenta si scopul. Ar trebui sa va ganditi la valorile,precum si la esteticile vizuale atunci cand va creati o strategie de branding.

        2. Dezvoltarea unui website 

In aceasta era digitala, firmele nu se mai pot baza doar pe metodele traditionale in materie de marketing, ceea ce inseamna ca creearea dar mai important mentinerea unui website este esentiala. Aici trebuie sa „tipati” despre produsele sau serviciile, portofoliu de clienti pe care firma le are. Totusi, a avea un site web nu este destul, siteul trebuie sa fie functional si user-friendly, sa fie usor de navigat si intuitiv. Trebuie de asemenea sa fie optimizat pentru telefon, sa se incarce rapid si sa fie prietenos cu motoarele de cautare. 

        3. SEO. optimizarea motoarelor de cautare

Optimizarea motoarelor de cautare (SEO, din engleza , Search Engine Optimisation) este despre a face siteul mai vizibil catre utilizatorii motorului de cautare, cum ar fi Google. Sarcina unui motor de cautare este sa ia cuvintele introduse de catre utilizator si sa gaseasca siteuri cu cel mai relevant continut folosind acea informatie.

Deci, cum ne puteam asigura ca siteul dumneavoastra este in topul listei? Cunoscandu-va audienta, actualizand in mod regulat continutul siteului si folosind cuvinte si fraze care sunt esentiale optimizarii motorului de cautare. Dar lista nu se opreste aici. Motoarele de cautare vor clasa paginile web pe baza structurii acestora, viteza de incarcare a paginilor, semne de socializare si calitatea-cantitatea backlinkurilor ( linkuri care fac trimitere catre pagina dumneavoastra web ). SEO poate fi un proces complicat si care necesita mult timp dar care va aduce beneficii pe masura.

        4. Social Media 

Ti-ai format o strategie de branding si ti-ai perfectionat pagina web, acuma este timpul sa construiesti o vizibilitate online folosind social media. Daca afacerea ta nu este deja prezenta pe platformele social media s-ar putea sa va intrebati daca aveti nevoie sa o folositi.

Raspunsul scurt este DA. Platforme precum Facebook, Twitter, Instagram, YouTube (si lista poate continua) ajuta la startul conversatiilor cu clientii, in timp ce dezvolta si promoveaza in continuare brandul, ajutand la recunoasterea acestuia si formarea loialitatii fata de acesta.

Social media este o forma de comunicare cu doua sensuri, le ofera clientilor posibilitatea sa interactioneze cu materialul pentru care lucrati din greu sa-l creati pentru ei. Aproximativ jumatate din populatia lumii se afla pe o platforma de social media, deci exista sanse sa gasiti potentiali cumparatori si aici. Folosindu-va de social media pentru a va consolida prezenta in mediul digital va poate ajuta sa maximizati eforturile dumneavoastra spre urmatorul nivel.

        5. Directoare Online

Oricat de puternica este prezenta dumneavoastra online, nu va puteti permite sa stati relaxat si sa priviti banii cum vin spre dumneavoastra. Trebuie sa fiti tot timpul inaintea curbei daca doriti sa fiti competitivi cu firme care au bugete de promovare extinse. Daca un client nu poate gasi produsul sau serviciul pe care-l cauta atunci dumneavoastra pur si simplu nu il veti avea pe persoana interesata ca si client. Alaturandu-va unor directoare online asigura faptul ca sunteti plasat in fata audientei, in majoritatea cazurilor, la un pret minimal.

    Ca si o concluzie, prezenta online este foarte importanta pentru toate tipurile de afaceri, fie ele mari sau mici, fie ca se ocupa de vanzare de produse sau servicii. Faptul ca aveti aceasta prezenta in mediul digital asigura faptul ca veti face „cunostinta” cu mai multe persoane interesate de serviciile sau produsele pe care le aveti de oferit. Fie ca doriti sa va creati o prezenta online folosind marketing digital, reclame Google Ads, sau sa optimizati motoarele de cautare pentru a genera trafic de calitate catre pagina dumneavoastra web, important este sa o faceti cat mai repede, pentru a fi in prima linie atunci cand potentialii clienti cauta ceea ce aveti dumneavoastra de oferit. 

Pentru mai multe informatii legate de marketing online, SEO, optimizarea reclamelor Google, pagini web si tot ce tine de prezenta online, nu ezitati sa ne contactati .

seo prezenta online

Mai multe articole