Optimizare SEO

servicii optimizare seo

Optimizare SEO , Optimizarea motoarelor de cautare

Optimizare SEO inseamna optimizarea motoarelor de cautare si este procesul folosit pentru a optimiza siteul din punct de vedere tehnic, relevanta continutului si popularitatea linkului ca paginile sale sa fie usor de gasit, mai relevante si populare atunci cand cineva se angajeaza in cautare si ca si consecinta motoarele de cautare le claseaza mai bine.

Motoarele de cautare recomanda efortul de optimizare SEO care beneficiaza ambele parti, atat persoanele care folosesc motorul de cautare cat si clasamentul paginii, furnizand continut care satisface nevoia utilizatorului care efectueaza cautarea. Asta include si folosirea de cuvinte cheie relevante in titluri, descrierea meta, si rubrici, folosirea de linkuri descriptive cu cuvinte cheie in locul unui sir de numere, pe langa alte bune practici de SEO.

Motoarele de cautare ajuta oamenii sa gaseasca ceea ce cauta in mediul online. Cand cauta informatii despre un produs, cauta un restaurant sau isi face rezervare pentru o vacanta, motoarele de cautare sunt un punct de plecare uzual cand ai nevoie de informatii. Pentru proprietarii de afaceri, ei ofera o posibilitate valoroasa in mod direct cand tranziteaza pagina dumneavoastra web.

SEO este practica de orientare a siteului spre o clasare superioara pe pagina de rezultate a cautarii ca pagina sa aibe mai mult trafic. Tinta in mod normal este sa se claseze pe prima pagina a rezultatelor oferite de Google pentru termenii care au o semnificatie ridicata catre publicul dumneavoastra tinta. Deci, SEO este in acelasi timp intelegerea atat a dorintelor cat si a nevoilor publicului dumneavoastra tinta cat si despre natura tehnica a configurarii unui site.

Sa vedem lucrurile de baza.

Cum functioneaza motoarele de cautare? 

Motoarele de cautare furnizeaza rezultate pentru orice fel de interogare pe care un utilizator o introduce. Pentru a face asta, ei studiaza si „inteleg” vasta retea de pagini web pe care a indexat-o. Ei functioneaza dupa un algoritm sofisticat care determina ce rezultate sa afiseze pentru fiecare interogare.

De ce SEO se axeaza pe Google ?

Pentru foarte multa lumea, termenul de „motor de cautare” este sinonim cu Google, care are aproximativ 92% din piata motoarelor de cautare (92% din cautarile de pe internet se efectueaza pe Google). Pentru ca Google este un motor de cautare dominant, optimizarea se invarte in jurul a ceea ce functioneaza cel mai bine pentru Google. Este bine sa avem o imagine clara despre cum functioneaza Google si de ce.

Ce vrea Google

Google este programat sa livreze cea mai buna experienta de cautare pentru utilizatorii sai. Asta inseamna furnizarea celor mai relevante rezultate cat mai rapid.

Doua elemente de baza a experientei cand vine vorba de cautare sunt obiectul cautarii (ce scrie utilizatorul in caseta de cautare) si rezultatele cautarii.

Sa spunem ca tu cauti „Timisoara, oras din banat”. Este o cautare clara. Google intege ce ii ceri, si iti livreaza o pagina in topul rezultatelor organice – un articol de pe wikipedia despre regiunea banat.

Din perspectiva Google, acesta este un rezultat bun al cautarii si o experienta pozitiva a utilizatorului, pentru ca cel mai probabil utilizatorul va accesa primul link si va fi multumit de informatiile pe care le gaseste acolo.

Cum face Google bani

Google profita de faptul ca oamenii au incredere si pretuiesc serviciile sale ca si motor de cautare. Reuseste asta prin livrarea de rezultate folositoare.

Google mai furnizeaza afacerilor oportunitatea de a plati pentru reclame plasate in topul paginii unde sunt afisate rezultatele cautarii. Cuvantul „Anunt”(Ad) indica aceste listari. Google face bani cand cei ce cauta dau click pe aceste reclame plata pe click ( pay-per-click).

Inafara de acea mica eticheta, acele rezultate ale cautarii arata aproape identic fata de celelalte rezultate. Desigur, asta este intentionat, foarte multi utilizatori dau click pe aceste rezultate fara sa realizeze ca sunt reclame.

Pe asta se bazeaza Google. Veniturile din reclame insumeaza la mai mult de 80% din venitul total generat de Google. Deci, chiar daca functiile de cautare raman produsul lor de baza, depind de veniturile generate din reclame.

Anatomia rezultatelor cautarii

Pagina rezultatelor cautarii este alcatuita din cautari platite si cautari „organice”, rezultatele organice nu contribuie la veniturile Google. Google livreaza rezultate organice bazat pe evaluarea, relevanta si calitatea siteului. In functie de interogare, Google va introduce in rezultatele cautarii elemente diferite precum harti, imagini sau cipuri video.

Volumul de reclame afisat pe pagina de rezultate este influentat de ce anume utilizatorul a cautat. Daca ai cauta acuma cuvantul „pantofi”, de exemplu, cel mai probabil ai in topul rezultatelor un numar substantial de reclame.

O interogare de genul acesta de obicei genereaza asa de multe anunturi pentru ca exista o sansa mare ca persoana care face aceasta cautare se uita dupa pantofi pe care sa-i cumpere online, si sunt multe firme care sunt dispuse sa plateasca pentru aceste rezultate platite.

Pe de-alta parte, daca cauti ceva de genul „F.C. Steaua”, rezultatele tale vor fi diferite. Deoarece cautarea aceasta este strans legata de o echipa de fotbal prin nume, rezultatele de top relateaza lucrul acesta. Dar este totusi o interogare. Veti primi rezultate precum stiri, un clasament, si pagina lor principala de internet. Aceste trei tipuri de rezultate in top indica faptul ca Google nu stie precis care este intentia pe care o ai cand faci cautarea, dar ofera un traseu rapid sa invatati mai multe despre echipa, ultimile stiri , sau sa mergeti pe siteul lor.

Din moment ce aparent nu exista nici o intentie de cumparare in spatele interogarii, agentii de publicitate nu sunt dispusi sa liciteze pentru cuvintele acestea cheie, deci prin urmare nu vor fi rezultate platie (anunturi).

Totusi, daca ai schimba interogarea cu „F.C Steaua tricou” , care atentioneaza Google ca s-ar putea sa cumperi, atunci pagina cu rezultate se va orienta mai mult spre rezultate sponsorizate.

Rolul SEO

Miza SEO este sa creasca ratingul tau in rezultatele organice. Sunt diferite practici pentru optimizarea Google Ads, shopping si rezultate locale.

Poate la prima vedere poate parea ca multe elemente cometitive ocupa spatiu pe pagina de rezultate si imping rezultatele organice in jos, SEO poate totusi fi foarte puternic.

Considerand ca Google proceseaza miliarde de cautari in fiecare zi, rezultatele organice sun o mare parte din vastele cautari. Si chiar daca exista costuri asociate pentru a securiza un raiting organic, fiecare click care vine spre siteul tau este complet gratuit.

optimizare seo, serivicu oferit de https://prezenta-online.eu

 Articole pe aceasi tema : Marketing Online – Prezenta Online – SEOMarketing Online, Ce este si beneficiile sale

Mai multe articole