Marketing Online

marketing onlin

Marketing Online

Marketing online, de ce e important pentru afacerea ta si ce impact are prezenta online a afacerii tale asupra vanzarilor.

         Cu totii stim cat de importanta este prezenta online in vremurile noastre, cat de important este SEO si marketingul digital.

SEO, lucrul important despre care vorbeste toata lumea, dar ce este mai exact ? Search engine optimization sau SEO cum este cunoscut sau mai putin cunoscut este optimizarea motorului de cautare pentru siteul dumneavoastra.

         De ce este important SEO? Si de ce sa optimizam siteul pentru motoarele de cautare ?

         In primul rand trebuie sa vorbim despre prezenta online si despre marketing digital.

In urma cu ceva ani, afacerea se dezvolta si se facea cunoscuta prin cea mai veche forma de publicitate, din vorba-n vorba. In vremurile noastre, cel care duce vorba mai departe este motorul de cautare. Daca iti optimizezi siteul pentru acest motor de cautare, el va sti ce este exact pe acea pagina si va sti ce vorba sa dea mai departe, sau la ce vorbe sa fie atent pentru a-ti afisa pagina ta in rezultate.

Toata lumea stie ca marketingul digital se face fie prin SEO fie prin reclame sau ambele.

         Care sunt principalele diferente dintre Google Ads si SEO.

Cand cauti ceva pe internet, folosind un motor de cautare, cel mai cunoscut fiind Google, tastezi ce te intereseaza, ele fiind interpretate ca si cuvinte cheie.

Daca metoda de marketing online pentru care ai optat pentru afacerea ta este Google Ads, atunci, in campanie ( reclama ) pe platforma Google Ads iti vei adauga cuvintele cheie prin care doresti ca potentialii clienti sa te gaseasca.

Cand cauti ceva pe internet, primele 2-3 sau chiar 4 rezultate vor fi anunturi, folosind Google Ads, ai o probabilitate mai mare ca oamenii sa intre pe siteul tau, fiind pe primele locuri in pagina, dar mai sunt si persoane care nu acceseaza reclame, asa ca merg pe primele locuri din pagina de dupa anunturile promovate. Aici intra in scena SEO, pentru ca, cu cat este mai optimizata pagina pentru motoarele de cautare, cu atat pagina web va fi mai sus in pagina de rezultate.

Asa cum stim, nimic nu este perfect, si fiecare lucru are atat lucruri pozitive cat si lucruri negative. Un bun compromis pentru rezultate maxime ar if utilizarea ambelor metode de promovare online, astfel beneficiezi de avantajele ambelor metode si minimalizezi dezavantajele acestora.

Avantajele Folosirii Google Ads.

Spre deosebire de SEO, Google Ads ofera rezultate instante, atunci cand este folosit cum trebuie, cu cuvinte cheie specifice paginii dumneavoastra, care sa reflecte serviciile oferite, si sa faca clientul sa inteleaga, inainte sa acceseze pagina, ce va gasi la dumneavoastra si daca va gasi ceea ce cauta. Este foarte important sa fie promovat,prin cuvinte cheie, exact ceea ce oferiti, nu sa incercati sa atrageti cat mai mult trafic pe pagina si sa nu puteti satisface nevoile acestor persoane, doar de dragul de a avea trafic pe site. Noi urmarim traficul de calitate, care sa se converteasca in vanzari, suntem aici pentru a face bani, pentru a vinde produse sau servicii, nu sa facem turism pe pagina de internet.

Dezavantajele Folosirii Google Ads

Google Ads, ca principal dejavantaj, il are costul si dependenta acestuia de un buget bine stabilit si structurat. Oricat de bine ar fi optimizata reclama, atata timp cat nu are un buget care sa-l sustina, nu va functiona si nu va da randament. Nevoia contanta de bani, pentru a fi „pompati” in reclama, reprezinta un dezavantaj si creaza o dependenta pentru acest serviciu, deoarece marea majoritate a leadurilor si solicitarilor ce vin spre afacerea dumneavoastra vin pe acest canal ce are nevoie de un buget constant, bine stabilit si structurat. Deoarece bugetul se va consuma in functie de traficul pe care il are pagina dumneavoastra , cu cat traficul este mai mare cu atat si costurile vor fi mai mari.

Avantajele SEO

Spre deosebire de Google Ads , SEO nu are nevoie de un buget la fel de mare. SEO se construieste in timp si ajuta pagina dumneavoastra sa fie in topul rezultatelor relevante afacerii dumneavoastra. Dupa ce motorul de cautare a invatat tot ce se poate despre dumneavoastra, despre pagina dumneavoastra, afacerea dumneavoastra si serviciile pe care le oferiti, atunci cand cineva cauta un serviciu pe care dumneavoastra il oferiti, motorul de cautare, cunoscandu-va foarte bine, va va recomanda pe dumneavoastra ca fiind perfect pentru persoana care face cautarea. Daca SEO se realizeaza cum trebuie el poate genera trafic organic mult mai mare fata de reclamele Google, si nu va avea nici un cost suplimentar lunar.

Dezavantajele SEO

Pentru ca SEO este un proces de invatare lucrurile bune nu vor aparea peste noapte. Este nevoie de timp si rabdare pentru ca motorul de cautare sa invete tot ce are de invatat si pentru a putea recomanda serviciile dumneavoastra persoanelor care le cauta. Daca Google Ads are un impact si rezultate imediate, SEO este fix pe dos, trebuie oferita atentie continua pentru rezultate maxime.

         Ca si concluzie,

pentru rezultate imediate , Google Ads este prietenul dumneavoastra, dar pentru o relatie de lunga durata, nu ignorati SEO, pentru ca prin aceasta metoda veti avea trafic, cereri,leaduri, solicitari toata periaoada cat timp pagina dumneavoastra de internet este activa. Ca un compromis si o metoda folosita de majoritatea persoanelor care au o prezenta online bine pusa la punct este folosirea in paralel a serviciilor Google Ads dar si optimizarea motorului de cautare, pentru a genera trafic organic (neplatit) catre pagina de internet. Ca si costuri, tot timpu Google Ads va fi mai costisitor, dar ofera rezultate vizibile instant. SEO va fi tot timpul mai de nadejde, deoarece va genera trafic organic pe toata durata de viata a paginii dumneavoastra de internet. In combinatie sunt formula perfecta pentru afacerea dumneavoastra, si pentru dezvoltarea acesteia in mediul online, pentru a-si crea o prezenta online solida si pentru a genera solicitari relevante.

Pentru mai multe informatii si oferte personalizate, nu ezitati sa ne contactati

Mai multe articole